"Agressieve" houding naar andere honden en soms ook mensen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Sinds ongeveer 2 maanden woont Mambo nu bij ons. Na een paar weken kwam het gedrag waar ik dit topic voor open naar boven. Als we vreemde honden tegenkomen gaat Mambo hier met een hele agressieve houding op af. Het begint met blaffen/jodelen/krijsen en hij stuitert dan op 4 poten in een hele agressieve houding op de betreffende hond af. Volgens mij bijt hij ze niet, maar ik vind het wel erg vervelend. Hij doet dit soms ook naar mensen en kinderen die zich rotschrikken en ook daar ben ik niet zo blij mee. Ik weet ook niet waarom hij de ene persoon er wel uitpikt en de andere niet. Ik denk dat dit vooral onzekerheid en angst is, want als pup heeft hij zijn roedel een paar keer aangevallen zien worden. Ik heb al meerdere keren met bekenden gelopen, en dan gaat hij de honden na korte tijd een beetje uit de weg en verdraagt hij ze wel om zich heen, maar als we tijdens het wandelen gewoon een hond tegenkomen die ons pas kruist is het elke keer weer raak. Wat kan ik hier tegen doen? Kan ik er überhaupt iets tegen doen? Of zit die onzekerheid te diep in hem door die nare ervaringen? Ik baal er enorm van want we wonen recht aan een losloopgebied en Mambo kan nu dus niet meer los, terwijl loslopen met hem verder juist perfect ging. Zeker die eerste weken toen hij dit gedrag nog niet vertoonde. Ik zou hem graag zijn vrijheid weer teruggeven en de wandelingen weer wat relaxter maken.

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Eerder ging het wel goed, wat is er veranderd?

Gaat dat dan over de roedel aangevallen zien worden?

 

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Er is niks veranderd, ik denk dat hij zich na die 2 weekjes echt thuisvoelde. Ik heb het idee dat zijn gedrag deels zijn eigen angst is (als ze te dichtbij komem) en deels ook zijn roedel beschermen (als ze nog op afstand aankomen of met Dan en Lizzie spelen).

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

JA.. denk toch corrigeren op de oude manier...wil   hp niet horen.. maar kan een vrouw die een hond heeft uit Spanje .. en het zelfde verhaal// zij deed dingen die //hier word afgeraden.. maar nu naar 3 maanden.. ZIJ is wel de bazin.. en hij is super nu..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga alleen wandelen met Mambo, geen andere huisgenoten , de roedel erbij, alleen dus.

aan de lijn, zie je dat bij nadering Mambo op de rem gaat staan, krijsen grollen wat je beschrijft, ga je de tegenstander uit de weg, of je steekt over of je gaat rechtsomkeer, geen beloning om door te lopen, en negeer het gedrag, laat Mambo volgen, zo ziet tie dat het totaal niet helpt dat hij te keer gaat.

dat zal niet een twee drie over gaan, jij zal dit moeten oefenen, en het beste zou zijn om met deze hond naar een goede hondenschool gaan, dat de leiding daar ziet wat er met Mambo aan de hand is.

ga er zonder Mambo naar toe, bespreek het daar zodat ze weten wat er aan de hand is als je met Mambo daar komt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^